İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul 2. Sanat ve Antika Fuarı'ndaydı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü öğrencileri, derslerde hazırladıkları 25 eserle 4-7 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen İstanbul Sanat ve Antika Fuarı’nda sanatseverlerle bir araya geldi. Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü akademisyenlerimizden & İKÜ Sanat Galerisi Yöneticisi Ressam Doç. Dr. Reyhan Uludağ, öğrencilerin işin mutfağına girmesinden dolayı fuarı çok önemsediklerini dile getirdi. Doç. Dr. Uludağ, "Aynı zamanda fuarda yer alan tek üniversite sanat standı olma gururunu da yaşadık." dedi.

Ülkemizi uluslararası platformda temsil ederken kültür ve sanat alanında önemli bir noktaya gelmesini sağlayan, T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi'nin sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Sanat ve Antika Fuarı; 4-7 Kasım tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde sanatseverlerin buluşma noktası oldu. 28 bin 500 kişi tarafından ziyaret edilen İstanbul Sanat ve Antika Fuarı, 4 gün boyunca yaklaşık 15 bin m2’lik alanda 80 antikacıdan 10 bin antika objeye, 42 sanat galerisinden 300’ü aşkın sanatçıya ve 2 bin sanat eserine ev sahipliği yaptı.

İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul 2. Sanat ve Antika Fuarı'ndaydı KOLEKSİYONUMUZDAN 3 ESER VAR

Doç. Dr. Uludağ, “Üniversitenin standında öğrencilerin yaptığı 25 adet eser yer alıyor. İlaveten buradaki 5 adet seramik çalışma, İKÜ Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü öğretim görevlilerinden Alev Oskay’ın öğrencilerinin çalışmalarıdır. Diğer 20 adet tuval üzerine yağlı boya, akrilik boya ve ahşap üzeri resimler benim öğrencilerime ait. Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü öğrencilerinin ders kapsamında yapmış oldukları eserler ile fuara katıldık. Aynı zamanda üniversitenin çok değerli yaklaşık bin eserden oluşan koleksiyonu var. Bu koleksiyondan da seçki olarak 3 eser burada sergileniyor.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul 2. Sanat ve Antika Fuarı'ndaydı “ÖĞRENCİLERİMİZ İŞİN MUTFAĞINA GİRDİ”

Fuarı önemsediklerini belirten hocamız, “Fuar bizim için çok şahane oldu. Çünkü öğrencilerimiz işin mutfağına girdi. Bizim de bölüm olarak amacımız bu. Mezun olan arkadaşlarımız bu mesleği yapacak, o yüzden işi görmüş oldular. Bu nedenle fuarı çok önemsiyoruz. Stanttaki eserler arasında resim, karışık teknik, ahşap üzerine uygulama ve seramik çalışmalarımız bulunuyor. Fuara katılan tek üniversite sanat standının İstanbul Kültür Üniversitesi'ne ait olması da sanata verdiğimiz değerin bir kanıtıdır." diye konuştu.

İSTANBUL SANAT & ANTİKA FUARI'NDA YER ALAN TEK ÜNİVERSİTE T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ

İstanbul 2. Sanat ve Antika Fuarı kapsamında, yerli ve yabancı birçok sanatçı eserlerini sergiledi. Bunun yanı sıra Demos Fuarcılık tarafından Babylons NFT Pazaryeri’nin desteğiyle gerçekleştirilen fuarda birçok galeri tarafından ön gösterimler ve VIP açılışlar yapıldı.

Fuarın ana sponsorlarından olan üniversitemizin açtığı stant, sanatseverler tarafından büyük bir ilgi gördü. Öğrencilerimiz işin mutfağına girme fırsatı kazandı.

BASIN YANSIMALARI

DHA - Haberler - Bursa Sancak


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 11/12/2021 - 13:19